
Podcast er kommet for at blive og flere virksomheder begynder at starte deres egen, men hvordan integrerer man en podcast i ens B2B markedsføring strategi?
I dette blogindlæg, vil jeg komme med mine bedste bud på, hvordan man effektivt bruger en podcast i sin B2B markedsføring strategi.
Men først…
Hvorfor starte en podcast?
Mange vælger at starte en podcast, fordi de ser at andre i branchen gør det. Dette er dog ikke automatisk en god grund til at din virksomhed også skal starte en.
Det er vigtigt, at du forstår mediet og hvad det kan, så du ikke ender med at starte en podcast “bare fordi”, da det resulterer i spildte ressourcer, som kunne være brugt andre steder.
Så lad mig derfor starte med at fortælle lidt om, hvad en podcast kan bidrage med i en B2B markedsførings kontekst.
Podcasting i B2B markedsføring
En podcast fungerer på en helt anden måde end f.eks. sociale medier. Sociale medier når man oftest ud til flere, men man får ikke skabt en dyb relation, med andre ord, dem der følger end på sociale medier ser måske en gang imellem dine opslag og liker i ny og næ (oftest uden at have læst opslaget – i min erfaring)
Hvor podcast er i en helt anden boldgade, du vil oftest opleve at du har færrer lytterer på din podcast, end du har følgerer eller visninger på dine linkedin post, men dem der lytter, lytter oftest i 35 min.
Lad mig sige det igen…
35 min. i gennemsnit.
Og når en person bruger så meget tid, med dig i ørene, så skabes der er markant stærkerer relation, end hvis de bare følger lidt med på linkedin.
Men ikke nok med at du skaber en relation til lytterne, du skaber også en relation til dine gæster (hvis du vælger at lave interviews).
At komme ud og interview gæster, skaber en langt bedre relation end, at overfladisk skrive lidt frem og tilbage på linkedin.
Men det må vi tale mere om i et andet blogindlæg.
For når det kommer til at integrerer en podcast i B2B markedsføring, så er det relationen til lytterne der er vigtigt.
Podcasting – Et værktøj til at gøre kolde leads til fans (og kunder)
B2B markedsføring, handler om at være relevant over lang tid, så når de store beslutninger skal tages, handler det om at være top-of-mind hos dem der skal investerer.
Dette gøres klassiskes igennem forskellige kanaler, som blog, nyhedsbrev, linkedin, netværk osv. men grund essensen er, at man skal være relevant, over for de rigtige mennesker.
Hvilket podcast mediet, er fantastisk til. Hvis du får de rigtige mennesker til at lytte til din podcast og bringe dem værdi, så bliver du det oplagte valg, når folk skal ud og købe.
Der er 2 grunden til at podcast er ekseptionelt til dette.
1. Folk kan lytte på farten.
Det er svært at få folk til at stoppe op og læse ens opslag, se ens video eller ligende. Men med en podcast, kan de havde den med på farten og lytte hvorend de befinder sig, om de gør rent eller er i fitness er underordnet, de kan ALTID lytte.
2. Lyd sætter sig bedre en tekst.
Vi mennesker er nogle underlige væsner, men vi husker langt bedre hvis vi kan knyttet et stykke information op på en historie.
Vi giver historier plads i vores mentale bibliotek.
Så hvis du I din podcast, er god til at inddrage historier, så får du en engangsbillet direkte til toppen af folks hukommelse, hvilket vi godt kan lide som B2B virksomheder.
Nok om podcasting som medie.
Lad os hoppe ind i indholdet for dette blogindlæg.
1. Få mest muligt ud af dit eksisterende content
Stort Set alle B2B virksomheder der har digitaliseret deres markedsføring, har skrevet blogs, for at dele ud af deres viden og ekspertise.
Med blogindlæg fanger man oftest folk der er nysgerrige på emnet eller dem der er i gang med at søge viden for at kunne tage en beslutning.
Tekst virker super til at skabe den første introduktion, men for at skabe en dyberer relation, er vi nødt til at trække dem tætterer på os.
Det er her podcast kommer ind i billede.
Hvis du har skrevet et blogindlæg om X og du har lavet en podcast episode om samme emne, så kan du med fordel lave call to actions, om at hvis folk finder bloggens indhold interessant, så burde de lytte til denne episode, der går mere i dybde med emnet.
På denne måde, flytter du folk fra at være interesseret i emnet, til at lære mere om dig og din virksomhed. Når du laver en podcast, hvor du f.eks. deler ud af din viden, vil din personlighed automatisk skinne igennem og lyttere vil på den måde lære dig bedre at kende.
Note. Det er vigtigt at du linker, til en specifik episode, der er relevant for, emnet du skriver om i dit blogindlæg. Skriv IKKE at hvis de har lyst til at høre mere, så kan de lytte til podcasten.
Gør det nemt for dem!
Hvis de er i gang med at læse et blogindlæg om X, så send dem til en podcast episode om X og ikke episoder om Y, Z & Q.
2. Erstat den kedelige velkomstmails med en podcast
Når man skriver sig op til et nyhedsbrev, så modtager man altid en velkomstmail, nogle er gode andre er mindre gode.
Vi har haft stort held med at integrerer podcast episoder i vores nyhedsbrev og email automation.
Email er et super værktøj for B2B virksomheder, det er dog oftest kun tekst, som kan virke koldt og upersonligt.
Jeg ved godt, at man kan gøre meget med tekst, men det talte ord siger mere end det skrevne, da man tydeligt kan høre hvor passionerede folk er for et emne, når man høre dem tale.
Podcast kan være et super supplement til ens email.
Hvordan vi brugte podcast i vores email automation til at få B2B kunder.
Vi kender det nok godt alle samme, vi skriver os op til en freebie eller whitepaper, men får det aldrig læst eller downloadet. Så når formålet med vores freebies er at få nye leads ind, så vil vi meget gerne have at de bruger noget tid sammen med os og læser vores freebies.
Det sker bare ikke altid.
Vi kørte engang Facebook annoncer til en e-bog, om hvordan man kunne bruge podcast mediet, til at øge sin ekspert status. Vi vidste at ikke alle der gav deres email ville læse den, da den var 52 sider lang. Vi valgte derfor at optage 5 podcast episoder, hvor vi fortalte om præcis det samme som der stod i e-bogen.
Mange af dem der endte med at blive kunder efter kampagnen, fortalte at, jo de havde kiggede lidt på e-bogen… Men de havde hørt mange af vores podcast episoder.
Bingo.
Det var nemlig også strategien med vores kampagne.
Bruge e-bogen som lokke med, da det er en meget lille commitment fra deres side, for efterfølgende at at dem til at lytte til podcast, og på den måde bruge noget tid sammen med os, så de kan lære os at kende.
At linke til sin podcast i sit nyhedsbrev eller email automation, er klart en af de bedste måder at sikre dig, at du får mest muligt ud af din podcast.
3. At dele din episode på Linkedin er content
Har du svært ved at vide hvad du skal poste på Linkedin? Del dine podcast episoder, med dit netværk, det er nemt og gør dig synlig + det tager ikke specielt lang tid kontra, når du skal sidde og opfinde den dybene talkeren hver gang man skal skrive et Linkedin post.
En simpel deling af en podcast episode, hvor du fortæller lidt om indholdet og hvad folk kan få ud af, at lytte til episode, er en god måde at vise flaget på og potentielt samle nogle lyttere op.
En anden måde du kan bruge gamle podcast episoder på, er ved at skrive et opslag om et koncept eller emne der blev talt om i en episode.
Lad og sige, at du har interviewet en gæst som fortalte i episoden at de har været ned med stress. Så skriv et “debatindlæg” hvor du indleder med at fortælle, at du i episode X interviewet person Y, hvor vi kom ind på emnet stress, fortæl derefter hvad du mener om det de sagde f.eks. vigtigheden af, at være opmærksomme på ens medarbejder eller lignende.
Det er en nem måde at finde på emner du kan skriv opslag om.
Men det bedste ved det er nok, at når du deler podcast episoder på Linkedin om et givede emne igen og igen, så vil folk automatisk antage, at du ved en masse om emnet, selvom at de aldrig har hørt en eneste episode… Skørt ikke?
Igen, hvorfor starte en podcast?
Det bliver alt for dette blogindlæg, jeg håber du har fundet det interessant. Inden jeg runder af vil jeg dog sige, at podcast er et super fedt medie, men det tager også tid, det tager tid at producerer, der tager tid at blive god til at tale ind i en mikrofon og stille spørgsmål, men det er klart den sjoveste form for markedsføring, jeg nogensinde har lavet.
Hvis du overvejer at starte en podcast så lov dig selv, at du mindst optager 8 episoder inden du beslutter dig for om det er noget du vil fortsætte med, da man lige skal lære det (ligesom alt andet).
Og beslut hvad succeskriteriet er for de 8 episoder, med lad ikke succeskriteriet være X antal downloads, da downloads er et dårligt parameter for om podcasting er en god ide eller ej.
Eksempel på et godt succeskriterie
‘Hvis jeg med denne podcast kan komme i kontakt med mindst 5 nøglepersoner, vil podcasten være en succes.’
Det bliver alt for nu, tak fordi du læste med!
Og hvis du skulle have lyst til at starte en podcast, så vil vi meget gerne hjælpe dig, med at skabe en podcast der passer til din virksomheds behov, du kan kontakte os på telefon på 42191691 eller på Mads@podcastmarketing.dk.