5 tips til hvordan man laver et godt podcast cover

af | sep 19, 2021

5 tips til hvordan man laver et godt podcast cover

Før vi snakker om hvordan man laver et podcast cover, så lad os lige få styr på, hvad er et podcast cover art.
Dit podcast cover er det billede, folk ser når de finder din podcast, på  forskellige streaming platforme som Apple podcast og Spotify.

Formålet med et podcast cover

Det mål dit podcast cover skal opnå er, at når potentielle lyttere ser dit podcast cover, så skal de vide præcis hvad podcasten handler om. Så når de scroller f.eks. Apple podcast, så stopper potentielle lyttere, fordi du fanger deres opmærksomhed og prikker til deres nysgerrighed, med dit cover.

Navnet på din podcast spiller selvfølgelig en stor rolle i at få potentielle lyttere til at trykke play. Men et godt podcast cover kan være med til at styrke ens podcast titel.

5 tips til at lave et godt podcast cover

1. Less is more

Ens podcast cover bliver oftest set på mobilen, hvilket betyder, at det ses i et meget lille format. Derfor er det super vigtigt, at du laver dit podcast cover meget simpelt, så det fungerer i en lille størrelse.

Navnet på din podcast skal klart og tydeligt kommunikeres igennem podcast coveret, og titlen skal kunne læses i alle formater. Mange har en tendens til at overfylde deres podcast cover med alt for meget visuel støj, som gør at det virker meget rodet, når man ser det på mobilen.

2. Hav et billede af dig selv

Når du laver en business-podcast, er det super vigtigt, at lytteren skaber en relation til dig, og opbygger tillid til, at du er en ekspert indenfor dit område.
Derfor er det også vigtigt, at du har et billede af dig selv på dit podcast cover, så lytterne kan se hvordan du ser ud, det er med til at skabe en stærkere relation mellem dig og dine lyttere.

Her er der nogle eksempler på nogle af de største podcastere:

3. Få styr på kontrasten

Titlen på din podcast skal fremstå tydeligt på dit podcast cover. Når du skal vælge tekstfarve og baggrundsfarve, er det vigtigt, at der er en god kontrast mellem de 2 farver og billede af dig..

hvordan man laver et god podcast cover

4. Match dit brand

Når du skal designe dit podcast cover, er det vigtigt at dit podcast cover matcher din virksomheds identitet, så når du lægger din podcast op på din hjemmeside, så passer det ind og giver et ensartet udtryk.

5. Vælg den rigtige størrelse

Dit podcast cover skal være firkantet, med målene 3000×3000 pixels. Det er vigtigt, at når du arbejder på dit podcast cover, at du arbejder i en firkant, for når du uploader dit podcast cover til din podcast host, så vil billedet automatisk blive beskåret til en firkant. Det vil være træls at bruge meget tid på at lave det perfekte podcast cover, for så at finde ud af at det ikke kan bruges.

Niels har været så sød at lave en video, hvor han viser hvordan du laver et godt podcast cover i Canva.