Podcast udstyr – Hvordan optager man en podcast?

af | sep 23, 2021

podcast udstyr hvordan optager man en podcast

Hvis du gerne vil i gang med at lave en podcast, skal du have noget podcast udstyr, til at kunne optage en podcast med. I denne artikel vil jeg vise dig, noget billigt podcast udstyr, der sikrer dig god lyd.

Hvorfor noget podcast udstyr du skal bruge, er meget afhængigt af dit formatet. Hvis du laver interviews skal du have noget helt andet udstyr, end hvis du bare optager alene.

Så derfor har jeg indelt artiklen, i forskellige formater, så du ved hvad for noget udstyr du skal bruge for at optage din podcast.

Solo-podcaster

Hvis du vil starte en podcast, hvor det kun er dig der snakker, vil det være oplagt at købe en Samson Q2U mikrofon. Den tager både imod XLR kable or USB, så du kan sætte den direkte ind i din computer og begynde at optage.

En dynamisk mikrofon

Samson Q2U er en dynamisk mikrofon, hvilket betyder, at den opfanger lyden lige foran mikronhovedet og derved reducere baggrundsstøj. En Dynamisk mikrofon er rigtig god, hvis du sidder derhjemme eller på kontoeret og ikke i et lydstudie.

Samson Q2U

Hvis du vil høre mere om, hvordan man optager god lyd med en samson Q2U, så har jeg lavet en lille video, der viser dig hvordan.

2+ værter online

Hvis I er 2+ værter der optager oline, ligesom når vi optager Podcast Marketing.

Så skal I bare have 2 USB mikrofoner, her anbefaler vi også Samson Q2U’en, da det er en super god mikrofon.

Når man optager online, skal man også bruge et program til at optage med. Her anbefaler vi programmet Zencastr. Jeg har lavet en videoguide til, hvordan du bruger Zencastr til at optage god podcast lyd online. Jeg har lavet en guide til Zencastr, se den her.

Hvordan du optager 4 mikrofoner på en gang.

Er I 2 værter og optager fysisk eller laver interviews, så skal du have en en field recorder, er en lydoptager, der kan optage flere XLR mikrofoner på én gang.

Nok den bedste field recorders til pris er en Zoom PodTrak P4.

Zoom PodTrak P4 giver dig muligheden for at optage 4 XLR mikrofoner på én gang. Samson Q2U’en kan tag imod XLR kabel, så den vil du kunne bruge sammen med din Zoom PodTrak P4. Om du skal optage 2 eller 4 mikrofoner til din podcast, så er Zoom Podtrak P4 et godt køb.

Det gode ved Zoom PodTrak P4 er, at den gemmer lyden direkte på et SD kort, så du behøver ikke at tilslutte den til en computer for at kunne optage. Derudover kan Zoom Podtrak P4 køre på batterier eller strøm direkte fra stikkontakten, som gør den let have med rundt, hvilket er ret handy når man laver fysiske interviews, ude ved gæster.

zoom podtrak p4

Ekstra tilbehør

Der findes en masse tilbehør, som kan gør lyden af din podcast meget bedre.

Jeg anbefaler ALTID nye podcastere at investere i et pop-filter, de koster ingenting og øger kvaliteten af din lyden mangefold.

Et popfilter reducere ‘plosives’ som er det vindpust der følger med, når man siger ord med p,b,t,d,k, g osv. og det vindpust er lyd vi ikke gider at have med i vores optagelser, da det ikke kan reddes i redigeringsprocessen

Derudover anbefaler jeg folk, at investere i en mikrofon stander eller en boom arm, så man kan få mikrofonen tæt på din mund.

At have mikrofonen tæt på ens mund, øger kvaliteten og klarheden af en optagelse markant, og sikre en god lydoptagelse.

Det er alt hvad du skal vide for at kunne optage podcast!

God fornøjelse og alt held og lykke med din podcast.